ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ-ΕΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

 

Στέκεται μπροστά από τος πίίνακες  ζωγραφικές με την κριτική του ματιά ενώ οι δημιουργοί αναμένουν με αγωνία΄ την άποψή του για το έργο του. Αυτή τη φορά όμως κρίθηκε ο ίδιος και μάλιστα πήρε τόσο εγωμιαστικές κριτκέςπου το έργο του θα ταξιδέψει σε μια μόνιμη συλλογή του εξωτερικού.  Ένας ακόμη λοιπόν βραβευμένος πίνακας του εικαστικού-ιστορικού τέχνης Λεόντιου  Πετμεζά που έχει τίτλο ‘’Πρόσωπα σε διάθλαση υγρού στοιχείου ‘’θα εκτεθεί στο νέο δρώμενο  τέχνης και πολιτισμού της ART WAY από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου 2015 στο χώρο τέχνης  του Booart café, Σαρρή 21 ,Ψυρρή. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκτός από τις βραβεύσεις του ,εγκωμιάστηκε από γνωστούς ιστορικούς τέχνης.

Η Μαρία  Κοτζαμάνη αναφέρει πως είναι:’’ Βασισμένο σε βιωματικές εμπειρίες  και αναπολήσεις του δημιουργού  που απλώνει συνδυαστικά και αυθόρμητα μια εικαστική γραφή συγκίνησης με φωτοτροπικό χρώμα και με πολυεπίπεδη ματιά.

’’Η Ελένη Βακαλό έχει επισημάνει πως:’’Tο πολύχρωμο υγρό στοιχείο γίνεται έμπνευση για το δημιουργό που αναπαράγει και εξωτερικεύει εικόνες και συμπλέγματα  ενώ προσωποποιεί  με εναλλαγές τα μονοπάτια της ευρηματικής φαντασίας του’’.

 Η Αγγέλα Ταμβάκη παρατήρησε ότι:’’ Ο δημιουργός εκπλήσσει καθώς χειρίζεται το υγρό στοιχείο  ως πηγή αλλά προχωρά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο άνθρωπος .Τα πρόσωπα είναι επεξεργασμένα αναλυτικά  και συνδυάζουν  την αισθαντικότητα με τη σχεδιαστική ικανότητα.’’ 

Είναι πολύ τιμητικό για τη χώρα μας όταν κάποιοι αξιόλογοι άνθρωποι μας τιμάνε με τέτοιο τρόπο. 

Ο Λεόντιος Πετμeζάς μπροστά στον βραβευμάνο πίνακά του που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ- Άλλος πίνακας του σπουδαίου κριτικού

Ο Λεόντιος Πετμεζάς μπροστά στον πίνακα του SPACE

O  ΛΕΌΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ¨"κρίνει" τον ΑΓΙΟ ΛΕΟΝΤΙΟ της αγιογράφου Μαριλένας Φωκά 

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ  ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣTO ART EST με τις Μαριλένα Φωκά , εικαστικό Θάλεια Μαγδαληνού και Thalia Barbra

Νικόλαος Αργοστόλης