ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ. ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ. ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!

 

Γιάννης Πέτρου. Μια καινούργια παρουσία στο χώρο της. τέχνης. Ένας άνθρωπος με ευαισθησία , καλλιέργεια, γούστο, ποιότητα.   Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στα δυτικά προάστια. Ήταν άριστος μαθητής. Με κοινωνικές ανησυχίες και έντονους προβληματισμούς . Προέρχεται από ένα χώρο που δεν είναι σχετικός άμεσα με την τέχνη αλλά η τέχνη εμπνέεται από αυτόν.  Η θάλασσα είναι αυτή που εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες αλλά ιδιαίτερα  και ουσιαστικά  τον Γιάννη Πέτρου αφού δούλεψε χρόνια σαν  αξιωματικός του ναυτικού, όταν  αποφοίτησε από τη Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο  και το γαλάζιο της θάλασσας κυριαρχεί στους πίνακες του.

Όλα στον Γιάννη δείχνουν την ευαισθησία και την ομορφιά, την ευθύτητα και το σεβασμό που προσεγγίζει τα πράγματα , τους ανθρώπους, την τέχνη .Ασχολήθηκε με την άθληση και τη φύση.  Έχει ιδιαίτερη  αγάπη στην ποίηση και τη συγγραφή. Στους αρχαίους  και σύγχρονους έλληνες συγγραφείς και φιλοσόφους. Μαζεύει  όμορφα λόγια , γεμάτα σοφία και τα μοιράζεται με τους φίλους του. Είναι δοτικός, τρυφερός, καλός φίλος. Και ο τρόπος που ζωγραφίζει το ίδιο. Η τεχνική του ανήκει την αφηρημένη ζωγραφική, « ξεκινώντας με μολυβάκι και κάρβουνο « όπως ο ίδιος λέει  πέρασε στα χρώματα και σε τεχνοτροπίες φώβ. Χρώματα πολλά, έντονα, σχέδια  με τις καμπύλες να κυριαρχούν,  βαλμένα με προσοχή πάνω στον καμβά. Χωρίς περιγράμματα . Τόσο εύγλωττα  όμως. Γεμάτα συναισθήματα. Το ντεμπούτο του το έκανε σε γκαλερί της Κηφισιάς  με κάποιες όμορφες δημιουργίες του και καλούς φίλους κοντά του που ήθελαν να είναι δίπλα του στην πρώτη του αυτή προσπάθεια. Γιάννης Πέτρου.  Ένας  άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης που έχει να πει πολλά….Ένς καλλιτέχνης που ζωγραφίζει συναισθήματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΥ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ 

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ  ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΗ 

 

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης