ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ

 

Το πορτραίτο του Μιχάλη Βιολάρη από τη γνωστή αγιογράφο Μαριλένα Φωκά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ

«Πάντα κοντά στις διαχρονικές αξίες, η Μαριλένα Φωκά.

Δείχνει σε κάθε ευκαιρία, την αγάπη και τον σεβασμό της, σε ανθρώπους που λάμπρυναν με την παρουσία τους την κοινωνία μας. Έτσι χθές, σε μια όμορφη, ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρουσία πολυπληθούς κοινού, αφιέρωσε την βραδυά, σε έναν παλιό και αγαπημένο της φίλο. Σε έναν φίλο, όλων των Ελλήνων. Φυσικά και των Κυπρίων. Και όχι μόνο.

Γιατί ο Μιχάλης Βιολάρης είναι πλέον ένας οικουμενικός καλλιτέχνης.

Ένας καλλιτέχνης με μεγάλη προσφορά και αξία. Με μια παρουσία μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα, λαμπρή. Και με δόξα, στεφανωμένη, που πλησιάζει,τον μισό αιώνα. 
Έτσι εχθές, η αγαπημένη μου Μαριλένα, η ταλαντούχα και ανερχόμενη εικαστικός, άφησε τον καμβά και τα πινέλα και σκιαγράφησε την καλλιτεχνική διαδρομή του Μιχάλη, με την αγάπη της και με τον γάργαρο λόγο της. Που όταν πρόκειται για αγαπημένα της πρόσωπα, παίρνει την χειμαρρώδη ροή. Έτσι όπως την εκτινάσσει της καρδιάς της η ορμή.

Βέβαια, ως ρομαντικά συνεπαρμένη με την εικόνα, όπως είναι, φρόντισε να του έχει και το πορτραίτο του, δια χειρός της. Μία όμορφη προσωπογραφία του, που με πολύ προσοχή και τρυφερότητα του έφτιαξε.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε, στον φιλόξενο χώρο του »Boοart» και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Λάτρεις της Μαριλένας Φωκά, φυσικά και του Μιχάλη Βιολάρη. Τα τραγούδια του οποίου μέχρι σήμερα τραγουδιούνται το ίδιο ευχάριστα, όπως δεκαετίες πρίν.

Τιμητική παρουσία στην εκδήλωση και αυτή του κορυφαίου ιστορικού και κριτικού τέχνης, του κυρίου Λεόντιου Πετμεζά, που με θερμότητα και εκτίμηση, στήριξε την πρωτοβουλία της Μαριλένας. Της οποίας η έκθεση που πραγματοποιείται αυτόν τον καιρό πάει θαυμάσια.

Αξίζει, όσοι δεν την επισκεφτήκατε ακόμα, να το κάνετε λίαν συντόμως. 
Πανος Καλουδας....»

Ένα υπέροχο κείμενο του Πάνου Καλουδά. Μια έκθεση που έγινε από την ART SELECTED WORKS. Μια υπέροχη βραδιά με την διοργάνωση της κ. Argy Pappas Tsiota και του κορυφαίου, μοναδικού ιστορικού τέχνης του κ.  Λεόντιου Πετμεζά . Για τον μεγάλο καλλιτέχνη. …Τον σπουδαίο ΄Ανθρωπο. Αξίζει να ανατρέξουμε σε αυτές τις στιγμές… Η γνωστή εικαστικός - αγιογράφος Μαριλένα Φωκά εκφράστηκε για τον Μιχάλη Βιολάρη και την πρωτοβουλία της αυτή με τα εξής λόγια.,

ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΓΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ......ΟΜΟΡΦΗΝΕ ΚΑΙ ΟΜΟΦΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ....

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

(πηγή Simantro.gr)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Argy Pappas-Tsiota,η Μαίρη Μπακογιάννη, ο Λεόντιος Πετμεζάς, η Μαριλένα Φωκά , το τιμώμενο πρόσωπο  της βραδιάς ο Μιχάλης Βιολάρης και η Νατάλια Τόρι 

 

Η Θάλεια Μαγδαληνού, η Χριστίνα Μυτιληναίου-Ιακωβίδου, η Αφροδίτη Δρακοπούλου -Σάρδη, η Μαριλένα Φωκά και η Thalia-Barbra, ο Μιχάλης Βιολάρης και ο Γιώργος Σάρδης με τον Φώτη Ασπρομάτη 

Η Μαίρη Μπακογιάννη, ο Λεότιος Πετμεζάς και η Μαριλένα Φωκά