Εκδήλωση για τη προβολή του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην Αθήνα

Εκδήλωση για τη προβολή του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην Αθήνα

 

H δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα,ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος

Προκειμένου να προβληθεί, να στηριχθεί και να αναδειχθεί και μέσω της Unesco ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα στο χώρο του ιδρύματος Θεοχαράκη. Την εκδήλωση οργάνωσαν μαζί ο Δήμος Καβάλας και η Ευρωπαϊκή Κίνηση (παράρτημα Καβάλας). Όπως είναι γνωστό ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι υποψήφιος να ενταχθεί στα μνημεία που προστατεύει η Unesco. Αυτή η υποψηφιότητα προωθήθηκε χθες με την εκδήλωση των Αθηνών. Υπήρχε ουσία αλλά και οι απαραίτητες για την περίπτωση δημόσιες σχέσεις. Εξασφαλίστηκε η υποστήριξη της υποψηφιότητας από την κυβερνητική πλευρά δηλαδή το Υπουργείο  Πολιτισμού.

Οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Ηλίας Ιωαννίδης, παρεβρέθηκαν  και τίμησαν με τη παρουσία τους τη χθεσινή εκδήλωση .Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Καβάλας και κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ηταν η Δήμαρχος  Δήμητρα Τσανάκα. Μαζί της παρεβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, ο Γιάννης Βύζικας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία και ο πρώην Δήμαρχος  Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρ.Υπουργός Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο πρ. βουλευτής Μίμης Χριστοφιλογιάννης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, ο πρ.Υπουργός Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάνος Επιτροπάκης, η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού θεάτρου-συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης, ο βουλευτής Δράμας του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ Κυριάκος Χαρακίδης, ο Δημοσθένης Μπρούσαλης  και μέλη του συλλόγου  Καβαλιωτών  της Αθήνας.
Επίσης ο πρ.Υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ,η Χριστίνα Ταχιάου , βουλευτής Θεσσαλονίκης  του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, ο Αντώνης Μιτζάλης, ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, η βραβευμένη εικαστικός-αγιογράφος Μαριλένα Φωκά, η εικαστικός Θάλεια Μαγδαληνού, ο Ακαδημαικός Ευάγγελος Μουτσόπουλος, η ηθοποιός-βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, η δημοσιογράφος Ειρήνη Κοντογεωργίου ,οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βότσης και Μακάριος Λαζαρίδης ,ο κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης και πολλοί άλλοι.
Εκτός από την Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα στην εκδήλωση μίλησαν ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας και ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.
Παραβρέθηκε επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.


πηγή:PROININEWS.GR