Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΠΙΕΡΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ!!!!!!

 
 
 
Ο καθηγητής-ιστορικός τέχνης Αγγελος Δεληβοριάς,ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο καλλιτέχνης Αλκης Πιερράκος.Στο βάθος ο ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης και ο εικαστικός -θεωρητικός της τέχνης  Κώστας Ευαγγελάτος στην έκθεση!!!
 
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού  Νίκος Ξυδάκης παρεβρέθηκε στη νέα εξπρεσιονιστική εκθεση του 96χρονου διακεκριμένου δημιουργού Άλκη Πιερράκου στο Μουσείο Μπενάκη-Πινακοθήκη Γκίκα στην Κριεζώτου στην αίθουσα με τα ενθυμήματα και τα έργα των σημαντικών της γενιάς του 1930.
Στην αίθουσα οπου φιλοξενούντε εργα των Κεφαλλήνων Ορλάνδου και Στέρη, 
των περιοδικών εκθέσεων εγκαινιάστηκε η εκθεση του καλλιτεχνη που φιλοτεχνησε το Lepanto,τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 
Η έκθεση μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Φρουρίου της Κέρκυρας ενώ επιθυμία του ζωγράφου είναι να εκτεθεί  στη Βενετία!
Εξαιρετικής ποιότητας σχέδια και εντυπωσιακή η παρουσία του ζωγράφου που συνεχίζει αειθαλής στο χρόνο,με ακμαιότατο νου να δημιουργεί.
Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς εχει επισημάνει σε παλαιότερη κριτική του για τις εικαστικές καταθέσεις του Αλκη Πιερράκου:
''.. η τεχνική του τεκμηριωμένα διαιωνίζει σημεία αναφοράς από την εξπρεσιονιστική απόδοση  και υφή με μεταλλαγές που ανεξάντλητα και διαχυτικά
ενέχουν ενα πρωτότυπο ειρμό απόλυτα συντονισμένης ατμοσφαιρικότητας...'''
Συγκινητική ηταν η στιγμή στην εκθεση και προς εκπληξη του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου που  άκουσε  τον Αλκη Πιερράκου να του λέει ότι τον θυμόταν από τη συνάντηση τους σε φιλικό σπίτι καλλιτεχνών στο Παρίσι πριν πολλά χρόνια!(ΠΗΓΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ)
Μαρία Καρρά