ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ

Η Παναγία της Μαριλένας Φωκά .

Νέα έκθεση για την ακούραστη δημιουργό  Μαριλένα Φωκά ,αυτή τη φορά στο χώρο τέχνης Δεληολάνη. Τα εγκαίνια έγιναν πριν από δύο ημέρες με τεράστια επυτυχία.. Άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του επιχειρηματικού κόσμου , της πολιτικής αλλά και απλοί πιστοί όλοι είχαν να πουν ένα κολακευτικό σχόλιο για τις σπάνιες εικόνες .Για την αγιογράφο μίλησαν ο καταξιωμένος ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, η Οικονομολόγος -Ποιήτρια Πετρούλα Σίνη, και η ίδια η Αγιογράφος απήγγειλε ποιήματα μαζί με την 6 ετών κόρη της αφιερωμένα στην Παναγία. Το τέλος της βραδιάς έκλεοισε μετά  και τα σχόλια του Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού, Σάντυ Νικολαρέα, τη βράβευση της Αγιογράφου από τον Πρόεδρο του Σωματείου Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης Στέλιου Μαρούλη για το έργο της ,και τα σχόλια της Θεολόγου Ευγενίας Μοτάκη, από την μικρή Θάλεια-Βαρβάρα που έδειξε και το σπουδαίο ταλέντο της στο πιάνο ακολουθώντας τα χνάρια της μαμάς στην τέχνη. !!!! Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη .

Η Μαριλένα Φωκά έχει μια σημαντική πορέια στην  τέχνη. σύμφωνα με το βιογραφικό της είναι Αγιογράφος -Εικαστικός, Κατηχήτρια και Καθηγήτρια Αγγλικής. Ειναι μαθήτρια του Σπύρου Κορδολαίμη στο Εργαστήριο Αγιογραφίας του Προφήτη Ηλία Αγ. Παρασκευής.Εχει φιλοτεχνήσει Αγιογραφίες σε ιερούς ναούς. Έργο της υπάρχει στη Σύχρονη Πιινακοθήκη Αργοστολίου- Villa Rodopi .Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Πρεσβεία της Αιγύπτου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ερυθραίας στον Ελληνικό Κόσμο στο Σπυροπούλειο, στον ...Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, στην Δημοτική Πινακοθήκη Περαιά, στο Hotel Hilton κ.α.
Έχε κυκλοφορήσει το ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 με επιλεγμένες Αγιογραφίες της .
Παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας Τέχνης στην Πινακοθήκη Κουμουτσάκη και επι 3 έτη με τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά.
  Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από την Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού, την UNESCΟ .Πειραιώς και Νήσων,, από την Ένωση Λογοτεχνών και καλλιτεχνών Ηλιούπολης. και άλλους φορείς. Αναφορές για το έργο της γίνονται συχνά στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έχει λάβει κριτικά κείμενα από διακεκριμένους ιστορικούς Τέχνης.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

"ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ "
Μορφωτικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας ΜΑΙΟΣ 2014
  'ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ"
Πολεμκό Μουσείο Αθηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  "ΓΥΝΗ-ΜΗΤΗΡ ΘΕΟΥ -ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ'
Χώρος Τεχνης Δεληολάνη ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
  "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ"(IN HOC SEGNIO VINCES)
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Ηλιούπολης ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Από την έκθεση

Η Αγιογράφος Μαριλένα Φωκά με τη φωτογράφο  Αφροδίτη Σάρδη

Με τον συνεργλατη της Saki και την Θάλεια -Βαρβάρα

Η βράβευσή της

Με τον ιστορικό τέχνησ Λεόντιο Πετμεζά

Μαριλένα Φωκά , Σάντυ Νικολαρέας

Τμήμα της έκθεσης

Η Μαριλένα Φωκά και ο Λεόντιος Πετμεζάς με τη λογοτέχνη Φαίδρα Παγουλάτου-Ζαμπαθά και τον Ιστορικό τέχνης Κώστα Πραπόγλου


η Αγία Βαρβάρα της Μαριλένας Φωκά

Θόδωρος Ασβεστάς