ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΘΑΛΕΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΥ

 

Η Θάλεια Μαγδαληνού στo STUDIO EST του Κώστα Ευαγγελάτου με την Μαριλένα Φωκά, την Thalia-Barbra και τον κορυφαίο κριτικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά

Ο γνωστός θεωρητικός -ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς έγραψε γαι την διακεκριμένη εικαστικό  Θάλεια Μαγαδαληνού 

 "Η εικαστικός Θάλεια Μαγδαληνού που έχει διαπρέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τις περιγραφικές συλλήψεις της που έχουν αναφορά στην απόλυτη γυμνή αποκάλυψη .Έχει συνυπάρξει σε αρκετά δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με την κόρη της αγιογράφο-εικαστικό Μαριλένα Φωκά όπως σε αυτή τη φωτογραφία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά!!!!!!!!
Ο δύο δημιουργοί θα συνυπάρξουν ξανά σε νέα έκθεση που θα γίνει σε λίγο καιρό σε γνωστό μουσείο της Αθήνας.
Με το εικαστικό έργο της Θάλειας Μαγδαληνού και με τις αγιογραφικές και εικαστικές συνθέσεις της κόρης της έχουν ασχοληθεί επιφανείς ιστορικοί και κριτικοί τέχνης.
Η παραστατική ζωγραφική της Θάλειας Μαγδαληνού κινείτε εύληπτα σε διαβαθμίσεις αισθησιακής τονικότητας με σχεδιαστικές διαχύσεις και χρωματικές εκχύσεις που με λεπτομέρεια απεικονίζουν αναπαραστάσεις με ελεύθερη κίνηση γραμμής και απέριτη ατμοσφαιρικότητα!!!!!!!!!!!!
Η καινοτομία στη γραφή της μέσα από τη μυστηριακή υποβλητικότητα και την ονειρική έμπνευση που εκπέμπει προβάλλεται με συμβολισμό,πλαστικότητα και χάρη στις ιδεώδεις αναλογίες των γυμνών επιτευγμάτων της!!!!"

Η Μαριλένα Φωκά έκανε την ατομική  της έκθεση ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ στο Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο της Ρωσίας ενώ πέρισυ το καλοκαίρι είχε δώσει έργο της στο μουσειο VILLA RODOPI στο Αργοσστόλι. ΄Αυτόν τον καιρό η Θάλεια Μαγδαληνού πηγαινοέρχεται στην ιδιαίτερη της πατρίδα στη Ζάκυνθο για δουλειές ενώ ετοιμάζει την έκθεση που θα συμμετέχει μαζί με την γνωστή  αγιογράφο -κόρη της Μαριλένα Φωκά και θα παρουσιαστεί  στις αρχές του χειμώνα σε γνωστό μουσείο των Αθηνών.

Μαμά και κόρη με τα έργα τους από τη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά

Η Μαριλένα με τον Κώστα Ευαγγελάτο και την αγιογραφία της ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Η επίσκεψη στο STUDIO EST για να παραδοθεί το σκίτσο για τον ΑΓΙΟ ΛΕΟΝΤΙΟ  της Μαριλένας Φωκά στον Κώστα Ευαγγελάτο

και το έργο της Μαριλένας στη VILLA RODOPI στο Αργοστόλι!



Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης